UKrant 10 oktober 2017:

Envitron bouwt energiemanagementsysteem

 

Zo’n drie jaar geleden had Niels Tammeling een grote wens; rond de wereld zeilen in een zelfvoorzienende boot, aangedreven door de kracht van zon, wind en water. Daarvoor zocht hij een systeem dat inzicht gaf in de hoeveelheid energie die hij opwekte en verbruikte. Het zou handig zijn om te weten hoe lang hij vooruit kon met de opslagcapaciteit van zijn accu. Zoiets was er niet, maar dankzij het idee van Niels nu wel. Hij zeilt op dit moment de wereld rond met een innovatief apparaat: de Envi.base.

Niels schakelde zijn vriend Thijs de Jonge in die een prototype voor het energiemeetsysteem ontwikkelde. Ook Jacco Koning kwam aan boord; hij schreef software voor het uitlezen van de gegevens. Ervaring met het opzetten van een bedrijf hadden ze niet en dus haalden ze Marro Mijnans binnen als directeur en Reinder Schuil voor verkoop en marketing.

Een belangrijk omslagpunt voor Envitron was de deelname aan VentureLab. ‘Daarvoor hadden we de wildste ideeën’, stelt Marro vast. ‘Daarna hadden we een gefocust plan en konden we aan de slag met de vertaling naar de markt.’